Vragen over een fiets? Bel de winkel
Home
Tweedehands stadsfietsen
Tweedehands moederfietsen

Moederfietsen

Bekijk alle tweedehands moederfietsen
Lees meer
18 van 54 resultaten
Sorteren op

De moederfiets, ook wel mamafiets genoemd, is van alle gemakken voorzien speciaal voor moeders om de fietsritten makkelijker en veiliger te maken. Een moederfiets is een stevige fiets en het risico dat de fiets met kind omvalt is minimaal. Daarnaast is het voor moeders een ideale fiets aangezien het een lagere instap heeft zodat het op- en afstappen zonder moeite verloopt. Met de extra grote bagagedrager en de mogelijkheid tot het installeren van een rek (voordrager), is er natuurlijk de mogelijkheid om zelfs met twee kinderen boodschappen te doen.

Wat een moederfiets uniek maakt

Een moederfiets is makkelijk te herkennen dankzij een lage instap frame. De afstand tussen het zadel en het stuur zorgt ervoor dat zwangere vrouwen ook makkelijk op- en af kunnen stappen. Een moederfiets heeft een dubbele standaard zodat de fiets met kinderen niet omvalt. Op veel moederfietsen zijn voorzitjes gemonteerd. Vandaar dat een moederfiets vaak ook voorzien is van een stuurslot zodat het stuur (met kind) recht blijft. Ook is het handig dat een moederfiets (meestal) beschikt over achteruitraptremmen, zodat de remperiode soepeler gaat en er minder kracht vanuit de handen hoeft te komen.

Merken tweedehands moederfiets

Gazelle, Sparta en Batavus zijn drie van onze topmerken als het gaat om moederfietsen. Deze drie grote fietsmerken zorgen ervoor dat jouw rit op de fiets van hoge kwaliteit is en dat je altijd veilig op bestemming komt.

Tweedehands moederfiets kopen

Of het een elektrische moederfiets is of een moederfiets waar je zelf een klein beetje extra bij moet trappen, op tweedehandsfietsen.nl vind je ze allemaal. Een moederfiets is een fietsmodel dat meestal niet gebruikt wordt door een eigenaar voor langer dan 10 jaar want op een gegeven moment hoeven de kinderen niet meer voor-en achterop. Daarom is dit een ideale fiets om als tweedehandsfiets te kopen.