Vragen over een fiets? Bel de winkel
Home
Tweedehands sportfietsen
Tweedehands mountainbikes

Mountainbikes

Tweedehands mountainbikes met garantie te koop

Online een tweedehands mountainbike kopen? Op Tweedehandsfietsen.nl vind je een ruim aanbod gebruikte mountainbikes van allerlei merken mét (omruil) garantie. Daarnaast zorgen onze vakmannen ervoor dat de fiets op de juiste manier is afgesteld voordat jij de bossen induikt. Gebruikte mountainbikes vind je op Tweedehandsfietsen.nl in alle soorten en maten. De door jou gekozen fiets kan binnen 5 werkdagen bij je thuis afgeleverd worden, waar dan ook in Nederland.

Lees meer
18 van 140 resultaten
Sorteren op

Mountainbiken met een tweedehands mountainbike

Door de bossen fietsen is geweldig. Nederland heeft prachtige mountainbike trails, die je op je tweedehands mountainbike kunt gaan ontdekken. Op Tweedehandsfietsen.nl vind je gebruikte mountainbikes in alle prijsklassen, waardoor de keuze om te gaan mountainbiken nog makkelijker wordt. Onze fietsenmakers zorgen ervoor dat je veilig op pad kunt. Tips en tricks nodig? De vakman legt je graag uit waar je op moet letten. Ook raden wij je aan om in het begin een mountainbike cursus te volgen of met een gevorderde mountainbiker te gaan fietsen.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een tweedehands mountainbike?

Voor de aanschaf van een tweedehands mountainbike is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, zoals: het frame, de framemaat, de bewegende delen en remonderdelen. Bij het frame heb je de keuze tussen een aluminium frame of een carbon frame. Carbon is lichter en stijver, maar heeft als nadeel dat het in een hogere prijsklasse ligt en het is gevoeliger voor schade. Beginnende mountainbikers kiezen sneller voor een mountainbike met een aluminium frame omdat deze fietsen voordeliger zijn. Naast de keuze voor een carbon of aluminium frame is de keuze van de framemaat erg belangrijk om rug-, nek- en knieklachten te voorkomen. Bekijk ons framemaat overzicht om een beeld te krijgen van de meest voorkomende framemaat - lengtemaat. De groepset en de bewegende delen van de fiets zijn ook belangrijke onderdelen van je nieuwe mountainbike. Ben je een beginnende mountainbiker, dan is bijvoorbeeld een Shimano Deore groepset vaak al voldoende. Ga je voor een hoger segment, dan kun je kiezen voor een SLX of XT groep. Fiets je veel door het zand, dan zijn laatstgenoemde sets ook aan te bevelen, omdat de SLX en XT daar beter tegen kunnen. Bij nieuwe mountainbikes vind je veelal schijfremmen. Bij tweedehands mountainbikes kun je velgremmen én schijfremmen aantreffen. Een voordeel van een schijfrem is de grote remkracht, ook als het regent. Als je tijdens jouw rit een slag in je wiel krijgt, dan heb je daar met een schijfrem geen last van. Velgremmen hebben als voordeel dat de remblokken gemakkelijk te vervangen zijn.

Voor meer informatie over de aanschaf van een gebruikte mountainbike kun je contact opnemen met de fietsenwinkel bij jou in de buurt.