Vragen over een fiets? Bel de winkel
Home
Tweedehands sportfietsen
Tweedehands racefietsen

Racefietsen

Tweedehands racefietsen met garantie te koop

Online een tweedehands racefiets kopen van een bekend fietsmerk? Op Tweedehandsfietsen.nl vind je een ruim aanbod gebruikte en afgestelde racefietsen met (omruil) garantie. Ga je voor een goedkope racefiets of kies je een duurder model? De door jou gekozen fiets kan binnen 5 werkdagen bij je thuis afgeleverd worden, waar dan ook in Nederland.

Lees meer
18 van 147 resultaten
Sorteren op

Waar op te letten bij aankoop van een tweedehands racefiets?

Bij het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte racefiets moet je met meerdere zaken rekening houden. Welke framemaat kies je bijvoorbeeld? Om je een richtlijn te geven, kun je ons framemaat overzicht bekijken. Daarna kun je bepalen wat voor soort frame je wilt. Ga je voor een carbon- of een aluminium frame? Beide erg sterk, maar met een duidelijk prijsverschil. Carbon is lichter en stijver dan het aluminium frame. Aluminium is iets zwaarder en daardoor ook goedkoper. Vergeet ook de groepset (bewegende delen van de fiets) en de remmen niet. Voor beginnende racefietsers is een Shimano Tiagra groepset vaak al voldoende, maar ga je voor de geavanceerde sets, dan is een Shimano 105, Ultegra of misschien zelfs Dura Ace iets voor jou. Al deze groepsets zorgen voor een betere schakelbeweging tijdens vlakke ritten, maar vooral tijdens het klimmen. Niets is zo vervelend als een tandwiel dat doorslaat tijdens het schakelen. Met de 105, Ultegra en Dura Ace zal je hier geen last van hebben. Voor de remonderdelen worden de schijfremmen steeds populairder. Een schijfrem is vooral tijdens afdalingen prettig. Schijfremmen leveren een grotere remkracht, ook bij regenachtig weer. Daarnaast zijn ze minder gevoelig voor modder en ander vuil. Ook kun je beter gedoseerd remmen. Toch komen velgremmen nog vaker voor, al helemaal bij tweedehands racefietsen. Een voordeel van velgremmen is dat er geen remschijf op de fiets gemonteerd hoeft te worden en dat ze net een stukje lichter zijn.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met één van onze winkels. Onze vakmannen kunnen je helpen met het vinden van de voor jou perfecte tweedehands racefiets.