VRAGEN OVER EEN BEPAALDE FIETS?
           CONTACTEER DE WINKEL
                     Het telefoonnummer
                    vindt u terug bij de fiets.

 

0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tweedehands mountainbikes

Tweedehands Mountainbikes met garantie te koop

Online een tweedehands mountainbike kopen? Op Tweedehandsfietsen.nl vindt u een ruim aanbod gebruikte mountainbikes van allerlei merken, mét (omruil) garantie. Daarnaast zorgen onze vakmannen ervoor dat de fiets op de juiste manier is afgesteld voordat u uw ritjes door de bossen maakt. Gebruikte mountainbikes vindt u op Tweedehandsfietsen.nl in alle soorten en maten. De door u gekozen fiets kan binnen 5 werkdagen bij u thuis afgeleverd worden, waar dan ook in Nederland.

Mountainbike

   

46 artikel(en)

   

46 artikel(en)

Mountainbiken

Door de bossen fietsen is geweldig. Nederland heeft prachtige mountainbike trails, die u op uw tweedehands mountainbike kunt gaan ontdekken. Op Tweedehandsfietsen.nl vindt u gebruikte mountainbikes in alle prijsklassen, waardoor de keuze om te gaan mountainbiken nog makkelijker wordt. Onze fietsenmakers zorgen ervoor dat u veilig op (het mountainbike) pad kunt. Tips en tricks nodig? De vakman legt u graag uit waar u op moet letten. Ook raden wij u aan om in het begin een mountainbike cursus te volgen, of met een gevorderde mountainbiker te gaan fietsen.

Waar op letten bij aankoop tweedehands mountainbikes

Voor de aanschaf van een tweedehands mountainbike is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, zoals: het frame, de framemaat, de bewegende delen en remonderdelen. Bij het frame heeft u de keuze tussen een aluminium frame, of een carbon frame. Carbon is lichter en stijver, maar heeft als nadeel dat het in een hogere prijsklasse ligt en het is gevoeliger voor schade. Beginnende mountainbikers kiezen sneller een aluminium frame, wat ook vaak een gunstigere prijs heeft. Naast een carbon of aluminium frame is de keuze van de framemaat erg belangrijk om rug, nek en knieklachten te voorkomen. Bekijk ons framemaat overzicht om u een beeld te geven wat de meest voorkomende framemaat - lengtemaat is. De groepset, de bewegende delen van de fiets, zijn een volgend belangrijk onderdeel van uw mountainbike. Bent u een beginnende mountainbiker, dan is bijvoorbeeld een Shimano Deore groepset vaak al voldoende. Gaat u voor een hoger segment, dan kunt u kiezen voor een SLX of XT groep. Fietst u veel door het zand, dan zijn laatstgenoemde sets ook aan te bevelen, omdat de SLX en XT daar beter tegen kunnen. Bij de huidige mountainbikes vindt u veelal schijfremmen, bij tweedehands mountainbikes kunt u velgremmen én schijfremmen aantreffen. Een voordeel van een schijfrem is de grote remkracht, ook als het regent. Als u tijdens uw rit een slag in uw wiel krijgt, dan heeft u daar met een schijfrem geen last van. Velgremmen hebben weer als voordeel dat de remblokken gemakkelijk te vervangen zijn.

Voor meer informatie over de aanschaf van een gebruikte mountainbike, kunt u contact opnemen met de fietsenwinkel bij u in de buurt.